Tuesday, January 16, 2007

Settler of Catan

Jeg ble introdusert til et nytt spill når jeg var i Canada.

Settler of Catan er et brettslpill med to til seks spiller som skal prøve å få mest mulig land og bebygge det. Ja, nesten som Monopol men mer strategisk.
Det første jeg lærte var mottoet: Share ur hate noe som jeg ikke forsto til begynne med men etter bare en runde så jeg venner bli til uvenner, eller ikke uvenner men fiender. Rart hva et enkelt brettspill kan gjøre.
Her er noen bilder fra spillet og mine venner i Canada: http://www.flickr.com/photos/golfliv/sets/72157594474616166/show/

Nytt år med nye muligheter!

Da var 2006 historie og vi er allerede langt inne i 2007. jeg var i Vancouver, Canada og feiret nyttår og fikk sett et nytt land totalt forskjellig fra USA, så det var en uke med ferie og lite lesing.
Men nå er jeg tilbake i Hillsboro hvor været har vært fantastisk bra. Da jeg kom ned på søndag 7 jan regnet og blåst det og de påfølgende dagene var det like dårlig. Hadde bestemt å fly med Matt og gjøre noen off airport landinger på tirsdag men det regnet og det så ut til at vi måtte avlyse. Kom til skolen en time før jeg skulle ta av for å ta pre-flight, sjekke vær og ringe inn flighplan. Det så ikke så ille ut med "bare" 9 knops vind så vi bestemte oss for å ta av og fly vestover mot Hagg Lake for å lande i åsen rundt. Vår vanlige "lekeplass".

Like før vi tok av så lettet en av de andre elvene for å fly ut til samme området men bare etter noen minutter rapporterte de at de kom tilbake. Matt og jeg var enige om at det måtte være pga teknisk feil for vinden var ikke så ille, den hadde økt til 11 knop men det skulle ikke være noe problem. Jeg tok av og ba om klarering for å fly vestover og fikk den. Merket med en gang at det blåste mer enn det vi trodde og forsto da at det ikke var teknisk men været som var årsaken til at de returnerte. R22 er endel lettere enn Schweizeren så vi ble ikke kastet så mye rundt av vinden men kunne føle den bra. Vi hadde vind litt fra siden så en tur som normalt tar 10 minutter tok over 25 minutter men så ville vi bruke kortere tilbake sa Matt. Vell fremme på åsene rundt Hagg lake vi fant en passende plass for å lande. Gjorde AWOTFEEL (Altitude, Wind, Obstacles, Turbulence, Forced landings ereas, Entry, Exit og Landing surface) men vinden dyttet oss hele tiden ut av sirkelen. Vanskelig men lærerikt. På vei inn for å lande skiftet vinden så nå fikk jeg den plutselig bakfra. Bare å avbryte og prøve på nytt. Klarte endelig å lande men fra en helt annen retning enn planlagt.

Vi fikk bare tid til en landing før vi måtte ta oss tilbake og regnet var på vei inn. Normalt kunne vi fly rett tilbake men nå måtte vi fly rett sørover for å komme oss unna været og komme inn fra sør. Nå blåste det 14 knop med vindrosser på 20 knop. Kunne føle det på helikoptert men den kom fra en rettning som gjorde det enkelt å lande. De neste dagene og frem til i går (mandag 15 jan) har det vært nydelig vær men våknet til ca 10 cm med sne i dag. Været er rart her, vi har hatt opp til -18 noe som er totalt unormalt for dette området men det er lysere tider i møte. Fra slutten av februar blir det varmere og mer flyving. Jeg skal ut å fly min natt-solo på onsdag vist været holder seg kaldt og klart. Det jeg trenger før jeg er ferdig er 5 timer nattflyving solo så er det min checkride med en FAA instruktør som jeg forhåpentlig består.

For de som har tenkt å begynne med å fly helikopter så er dette den beste tiden å komme. Vi går mot lysere tider og mer flytid men frem til da kan man bruke tiden på teori og være forberedt til flyvningen. Oregon har finere strender og mer likt norsk miljø men ønsker man bare sol og varme og lite utfordringer så er jo Florida en mulighet. Jeg valgte Oregon for terreng og vær.