Sunday, December 31, 2006

Godt Nytt År

Ønsker alle mine lesere et riktig godt nytt år og takk for det gamle.



Ville bare minne på at donasjoner mot bil fortsatt tas mot med takk.

Nye tider

Nytt år står på trappen og banker på og jeg er i USA. Det har vært et begivenhetsrikt år men vil komme tilbake med en kavalkade over 2006 så snart som 2007 har kommet seg inn døren og blitt husvarm.

Først vil jeg takke alle dere som sende meg marsipan (Kari, Kathrine og Laura), det hjelp veldig på julestemmningen. Jeg tar fortsatt mot hjemløs marsipan men er også åpen for omplassering av marsipan. Kan gi dem et godt hjem.

Sist uke har vært rar værmessig. Sist jeg var ute å fløy var den 21 des så kom regnet. Det regnet fra 22 til og med 24 på kvelden. Ikke bare regnet med øste ned. Så når alt var stengt og ikke kunne fly den 25 desember var det nydelig vær med sol og ca 10 grader og så den 26 kom det endelig litt mer regn. Men i dag var det igjen en nydelig dag med strålende sol fra skyfri himmel og endelig kunne jeg dra på en langtur.
Tok av fra Hillsboro og fly rettning vest, nordvest på headding 295. Jeg hadde failet en rute hvor jeg først til Astoriaved kysten, så videre til Seaside og videre ned langs kysten til Nehalem for så og fly direkte tilbake til Hillsboro. Truen til Astoria gikk fint, litt urolig luft (turbulens) ved Saddle Mountain men ikke verre en at det var mulig å fly gjenneom det. Jo nærmere Astoria jeg kom jo mer skyer ble det og tåken som kom sigende innover fra havet.
Landet på Astoria og gikk inn på kafeen for en kaffe og snakke med andre som hadde kommet flyvende inn til Astoria om hvordan været var nedover langs kysten og fikk vite at tåken hadde allerede kommet så det var ikke lurt å fly nedover kysten.
Gode råd var dyre. Skulle jeg snu eller prøv meg? Men utfra tåken så bestemte jeg meg for å returnere samme vei som jeg kom. Etter litt drivstoff tok jeg bane 26 og var på vei tilbake til Hillsboro. På vei opp hadde jeg en fin medvind men nå fikk jeg den selvfølgelig rett i mot meg. Med 20 knops motvinde tok turen tilbake lengere enn jeg hadde beregnet så jeg måtte kalle opp basen og si fra at jeg ville bli forsinket pga vind.

Jeg var ute å fløy i 2.4 i et nydelig vær. Med Mt. Hood og Mt. St. Helen snedekket i bakgrunnen med sole som lyste de opp var det utrolig vakkert og synd er det at jeg ikke kunne ta med kameraet på soloturene men det er litt vanskelig å ta bilder.

Neste gang på Terjes blogg: Årskavalkade for 2007

Monday, December 18, 2006

Endelig jul!!

Sist uke har vært en underlig uke. Jeg kom meg ut å fly på fredag og lørdag, endelig. På onsdag hadde vi det værste uværet i manns minne men hastighet på opptil 100 knop, trær ikke bare revet opp med roten men røsket opp og kastet flere meter avgårde. Biler blåst av veien og bølger opp til 30 fot (ca 9m) høye og elver som flommer over.

Så kom fin været og jeg kunne komme meg ut å fly igjen. Matt og jeg bestemte oss for en cross country siden det var første gang tilbake i 61482 som har vært ute for en full overhaling og bytte av motor. Vi fløy for 1.7 time og landet på en av de lokale flyplassene. Lørdag var jeg tidlig på flyplassen, endelig skulle jeg ut å fly alene, solo. Det var min første tur solo her i USA så det var spennende. Tok av fra Hillsboro etter og ha ringt inn til flighservice for å gi beskjed om mine planer.

Endelig var jeg i lufta, alene. Rart og sitte der helt for seg selv uten instruktør ved siden av deg. Jeg fløy rett nord og kalte opp McMinnville flighservice for å åpne min flightplan noe som er obligatorisk når man skal fly mer enn 25NM fra flyplassen. Klatret fra 700 fot til 1500 fot for å kommer meg over Cornellius Pas og videre til min første reporteringspunkt, Scappoose så videre til Woodland over Columbia elven. Det var en nydelig dag men det blåste utrolig mye høyere opp. Jeg hadde Mt. Hood og Mt. St. Helen i bakgrunnen hvor vinden skikkelig hadde tak. Heldig vis var det oppe i 11000 fot så jeg trengte ikke bekymre meg.

Det var litt rart og se Mt. Hood og vite at der var det tre klatrere som var savnet. En fra New York og to fra Dallas, Texas. Disse var vist erfarne fjellfolk og hadde vært ute i hardt vær tidligere men alt håp var ute for dem da de hadde vært savnet i over en uke og været hadde ikke vært på sitt beste.

Turen fortsatte vider til Kelso/Longview hvor jeg landet, noe som er obligatorisk for å få godtkjent en cross country. Flyplassen ligger like ved en stor trevarefabrikk så det lukter Moss da jeg var på final for 12. Landet ved taxiway A1 og taxet til landingsplassen for touch down så jeg kunne logge det som CC. Vinden hadde endre etter jeg hadde landet så jeg måtte ta av på 30, svinge mot høyre etter jeg var i luften over en golfbane hvor det var masse som var og spilte tross det var 16 des.

På vei tilbake til Hillsboro og over Kalama kom tåken plutselig og det var masse turbulent luft. Hadde vinden over Mt. Hood kommet hit? Sikksakk mellom tåkebankene, kastet opp og ned i luften, spennende tur dette men like fort som det kom så resten av turen tilbake var lite spennende og jeg landet litt forsinket og fikk en liten skyllebøtte av Matt.

Søndag
Søndager tar jeg som regl fri og finner på noe, så etter en kaffe på Starbucks tok jeg The MAX inn til Portland for å se mer av byen. Solen strålte fra skyfri himmel og det var en 5 grader i skyggen men sikkert 15 i sola så jeg vandret rundt i over tre timer og bare så.
Når jeg satt på The MAX så slo det meg at amerikanere snakker høyt. Har lagt merke til det tidligere men denne gangen la jeg virkelig merke til det. Hadde ikke med meg iPoden min så jeg la virkelig merke til hvor høy de snakker. Har aldri opplevd det på buss eller bane noen andre steder i verden.

Mer kommer.

Wednesday, December 13, 2006

Snart er det jul igjen, og jule varer helt

Ja så heter det i alle fall men her starter de julen allerede i slutten av november og begynnelsen av desember. Vist man ikke vil ha et plasttre i stua så må man være tidlig ute for å få tak i et tre. Det er ikke nok trær til alle så det er om å gjøre og være tidlig ute.

Så hva gjør man med et tre som allerede er innkjøpt og står i bakgården? Jo, man pynter det og setter det inn i stua så julen kan vare lengere. Ikke for det at man ser treet under all pynten og lysene så hadde sikkert vært like lurt å kjøpt inn et plasttre...

Ellers så har den siste tiden vært treg. Ikke for det, været har vært topp med strålende sol og kaldt, men ikke noe flyvning. Sist uke ble den andre Schweizeren satt på bakken og dermed er begge to ute av funksjon og ingen flyvning på meg. Heldigvis kom "min" maskin tilbake fra verkstedet på tirsdag og var klar til bruk på onsdag (i dag) men da hadde en eller annen funnet ut at nei dette går ikke ann, vi må endre været. Så nå øser regnet ned og det blåser kraftig. Hva gjøre en stakkar som bare vil fly litt?

Julen kommer jeg til å feire her borte men tror ikke det blir mye tradisjonell mat som ribbe, pinnekjøtt (stickmeat) eller lutefisk. Har hørt rykter om at det er mulighet å få tak i det oppe i Seattle men uten bil er det ikke så lett komme seg i mellom. Ja ikke det at man trenger bil her men hadde vært kjekt å ha en så jeg kan komme meg litt mer rundt og man får tak i en bil til rundt $1000 (ca 7000 NOK) så er kanskje jeg skal starte en kronerulling?

For de som ønsker å donere for brukt til bil så sier jeg takk for alle bidragene.

Noe jeg ikke kommer til å være uten her i jula er marsipan. Var så heldig å få en pakke fra Norge og en fra Finland med masse marsipan og ja, jeg klarer å spare. Sitter å ser på den men har bestemt meg å vente til jul. Har prøvespist litt men det er vel lov?

Desverre så har jeg ikke noe bilder å legge ut denne gangen men skal skjerpe meg og komme med flere. Lettere når man har transportmiddel og kan komme meg litt rundt å tatt noen bilder.

Ha noen fine uker frem til jul og ikke stress for mye.