Saturday, February 24, 2007

Tid til golf!

Endelig kom jeg meg ut på golfbanen for å spille en runde. Sist lørdag var en nydelig dag med sol og 15 varme og masse folk på banen. Hadde vært ute på morgenen og flydd litt så jeg var ikke på banen før etter 12:00 og det var masse folk der. Ser ut som solen trekker folk ut av godstolen og til golfbanene.


Proshoppen var full, masse folk som ikke hadde bestilt og ville ut for å spille. Jeg hadde fått starttid 14:30 så etter betalt $14 for ni hull, ja det var så sent at de ikke trodde at vi skulle rekke rundt 18, det er jo tross alt februar og ikke normalt å spille golf hjemme i Norge.

Hvor rusten kan man bli etter en vinter? Har ikke spilt golf siden november og ikke trent noe siden jeg måtte konsentrere meg om helikopterflyvningen så da jeg sto der på første tee var jeg ikke særlig høy i hatten. Tankene raste gjennom hodet, må treffe ballen, få til et bra slag, viktig for sesongen osv. Pegget opp ballen og tok en prøvesving. Dro til. Rart hvor kort en ball flyr når man ikke treffer den. Pegget opp på nytt og tenkte at dette ville bli en minnerik runde. Tredje gang traff jeg og ballen havnet til venstre for fairwayen like ved greenen til hull 6. Spennende.

Første hullet var en total skuffelse og jeg tenkte med gru på de neste åtte hullene. Vist jeg kom til å spille like dårlig det neste hullet så ville jeg gå av. Det var en forferdelig start på en nydelig dag. Andre hullet skulle gå mye bedre. Hullet er 284 yards opp en bakke med vann til høyre. Drivet 245 yards opp i bakken midt i fairwayen, et rolig sandwedge og jeg landet ballen 15 yard fra flagget. Nedover putt er ikke lett og hastigheten på greenene var vanskelig å bedømme så jeg var kort men neste putt gikk i koppen og jeg fikk par. Fra et elendig førstehull til par på andre, kunne det gå bedre?

Hull 3 var et par tre på 173 yards nedover. Har alltid hatt litt problem med jernslag fra tee så jeg var nervøs for å ikke treffe ballen eller sjenke den ut til høyre. Perfekt sekserjern slag som landet fire meter til venstre for greenen, chippet inn og senket parputten. Hva galt er det jeg gjør? Fjerde hullet går langs en elv på høyre side, etter en kort drive fant jeg frem wooden og landet 150 yards fra greenen. landet neste i forkant av greenen og ca 30 yards fra flagget. Puttet kort men satte parputten så det var tredje par på rad.

Resten av runden gikk like bra. På hull fem som er 262 yards og drivet nesten greenen. Landet kort ca 15 yards. Bra slag men fikk bare par. Hadde par på 6, bogey på 7 og 8 og par på ni. Tenk vist jeg hadde startet like bra? Hadde sikkert ikke vært like bra.

Klokken var nesten fem så de siste 9 måtte spilles en annen dag.

Neste uke vil jeg være i Los Angels på kurs på Robinsonfabrikken og vil fortelle mer om det når jeg er tilbake.

Monday, February 12, 2007

Lunch i Astoria.

Det er lenge siden jeg har skrevet noe nå. En del av årsaken har vært sykdom og en del problemer med nettet. Men nå er jeg tilbake med litt oppdateringer.

For to uker siden var jeg ute på en lang cross Country flight. Vi tok av fra Hillsboro etter å ha gjort alle ting klare med pre-flight og rapportert til flightservice min intensjon med turen. Hadde bestilt helikoptret for 6 timer så det var tid nok. Tok av og rutet rett vest mot havet. Fløy først opp til vestre øvelse området, mange var på vingene siden været endelig var perfekt for flyvning. Etter flere uker med alt fra snøstorm til dager med vind som gjorde det umulig å fly var det endelig klar for å få luft under bladene.

Ruten til Astoria som er ca 2 timers kjøring fra Hillsboro tok oss ca 40 minutter å fly. Så snart vi hadde klatret til 3500 fot over havsnivå merket jeg at vi hadde vinden rett i ryggen og fant ut etter kort tid at vi hadde nest 20 knops vind i ryggen. Terrenget vi flyr over er skogskledd og bakkete med noen få topper over 2500 fot så det er utfordrende å finne sjekkpunkt så jeg får bekreftet at jeg har riktig kurs, men etter ca 30 minutter ser vi halvøya som Astoria ligger på og får bekreftet at vi er på rett vei. Rapporterer 10 Nautiske mil fra Astoria at vi er på vei inn med intensjon å lande og bespises. Det er lett turbulens i det vi passerer ”Saddle mountain” men ikke verre enn at det er gøy. Begynner nedstigningen til flyplassen og rapporterer som vanlige 4 nautiske mil fra flyplassen. Cirka to mil fra flyplassen er jeg nede i 500 fot over havnivå og flyplassen og rapporterer at jeg vil fly over flyplassen for å følge ”left downwind for runway 26”, neste rapport er ”base for runway 26” og siste er ”finale for 26”, lander like ved krysset for rullebane 36 og rapporterer at jeg forlater aktiv rullebane og vil parkere ved FOB.

Dette er den varmeste dagen denne vinteren med ca 15 C og nydelig vær. Spiser litt, får litt drivstoff til helikoptret og er klar for neste legg. I det jeg starter opp ser jeg kystvaktens Seahawk gjør seg klar for å ta av. De ruller sakte mot rullebane 26 og jeg regner med de vil gjøre om alle oss andre og ta av langs den men nei du, etter bare noen få meter løfter de fra bakken og svinger vestover ut i havet og borte er de. Snart kan jeg også fly et sånt, tenker jeg. Jeg tar av på bane 26 og svinger vestover, flyr langs stranden bort fra Astoria. Neste etappe går langs Oregons kystlinje og heddingen er nesten rett sør. Klatrer til 1500 fot over kysten og har en nydelig utsikket over området vi fly over. Fløy over Seaside flyplass, lange sandstrender med masse folk vandrende og mange som kjørte bilen sin i vannkanten. Videre sørover, stranden endret seg til mer klippeformasjoner. Over Canon Beach, berømt for sine klippeformasjoner og et av det eldste fyrtårnene i USA. Nærmet oss Tillamook hvor vi landet for en kort pause før vi satte kursen tilbake til Hillsboro. Satte kursen inn i landet, skogskledde åser og få plasser for å lande på. Lite spennende skjedde på vei hjem og det var stille på radioen. Landet på Hillsboro i god tid før klokken fire. Stoppet helikoptret og gjorde post sjekken, ennå en vellykket helikoptertur var over.

Kommer snart med en historie om mine nattflyvninger.

Friday, February 02, 2007

Problem med å poste!

Har prøvd å skrive om de siste dagenes flyvning men PCen kræsjer hver gang.
Skal prøve å skrive i word og poste.


Kommer med oppdatering snart og beklage den lange ventetiden.